HISTORIEN OM

ABC KØBENHAVN

Klubben blev stiftet den 14. april 1894 og er med sine mere end 125 år en af Danmarks ældste cykelklubber.

ABC København lå i mange år i det centrale København, men har siden midten af 1960'erne holdt til i Husum-kvarteret.

ABC står for Arbejdernes Bicycle Club, og klubben har sine rødder i arbejderbevægelsen. Den blev stiftet af arbejdere fra det daværende skibsværft Burmeister & Wain. Det var dengang "velocipeden" (cyklen) kun var for overklassen. Arbejderne ville også have glæden af at komme ud i naturen, og formålet med ABC var derfor i første omgang, at indkøbe cykler som arbejderne derefter kunne købe andele i.

Den første formand, socialdemokraten Frederik Borgbjerg, blev senere både socialminister og undervisningsminister. Den politiske vinkel har imidlertid ikke været fremherskede i de seneste mange år, og nu omtales klubben kort og godt som ABC København.

Mange af Danmarks største ryttere har kørt i klubben - bl.a. Ole Ritter, Jens Veggerby, Michael Sandstød, Bo Hamburger, Michael Mørkøv og senest også Magnus Cort.

14. APRIL 2019

ABC FEJRER 125 ÅRS JUBILÆUM

Kotumen har været, at når ABC fejrer jubilæer så bliver der også udgivet et jubilæumsskrift. Det gjorde der ikke ved 125-års jubilæet. Som erstatning, var der istedet nogle af ABC' Venners medlemmer, der producerede et "elektronisk" jubilæumsskrift. Nedenfor kan du i "små bidder" finde ABC's historie igennem alle 125 år.

Du vil også kunne finde et diashow med billeder fra jubilæumsdagen. Herudover kan du også se de plancher der pryder væggene i ABC København's lokaler. Plancherne var en gave fra ABC's Venner da ABC flyttede til de nuværende lokaler i 2017. Endvidere kan du, som et koriosum, se et gammelt træningsprogram fra 1956.