EN HISTORISK GENNEMGANG

I ANLEDNING AF ABC's 125 JUBILÆUM

2014-2019

Oliver Wulff Frederiksen kom til ABC i 2018. Her er han sammen med sin makker ved 6-dagesløbet i 2019, Michael Mørkøv.
Anders Lund Andresen vandt DM i cross for U-23 ryttere i 2019

Har klubben ikke været helt så succesfuld hos senioreliten som i tidligere tider, så har ABC i de seneste år markeret sig stærkt på junior- og talentsiden. ABC’s Juniorteam har været en stor succes.

Efter over 40 år i lokalerne i Voldparken 8, flyttede ABC den 7. oktober 2017, ind i nye lokaler i Kobbelvænget i Brønshøj-Husum.

Team ABC Junior har leveret mange gode resultater, både individuelt og som team. De seneste år er det blevet til topplaceringer i holdtidskørsel og i 2018 blev det også til en 2. og 3. plads ved DM i enkeltstart for juniorer ved hhv. Benjamin Hertz og Mads Rasmussen.

Lucas Gude og Marckus Njor vandt i februar 2018 6-Dages Cup’en i Ballerup (det der tidligere hed amatør 6-dagesløbet). Undervejs vandt de tre af løbets etaper. Det flotte resultat blev fulgt op med en 3. plads i 2019, hvor en anden ABC’er Frederik Egehus tog sig af 1. pladsen sammen med hans makker Marcus Sander Hansen.

T.v.: Vennernes formand holder tale ved indvielsen af det nye klublokale i 2017. På væggene kan man ane nogle af de plancher der gennemgår ABC's historie. Det var Vennernes indflytningsgave. T.h.: Lucas Gude og Marckus Njor vandt i februar 2018 6-Dages Cup’en i Ballerup.

ABC’s trefoldige U17 danmarksmester Adam Jørgensen blev i december 2018 nomineret til at modtage Årets Idrætspris i Brønshøj-Husum. Adam blev nr. 2 ud af fem nominerede. Med 2. pladsen fulgte både hæder og et flot beløb.

Et nyt navn kom til ABC i 2018: Oliver Wulff Frederiksen. I 2017 havde han vundet fire danske juniormesterskaber i disciplinerne sprint, kilometer på tid, omnium og holdforfølgelsesløb og var med til at vinde sølv i holdforfølgelsesløb for juniores ved VM Montichiari i Italien og yderligere nr. 4 i EM på landevej for juniores. Succes’en fortsatte hos ABC i 2018, hvor han med Matias Malmberg vandt bronze i parløb ved VM for juniores i Aigle.

Men det skulle blive endnu bedre. På Århusbanen vandt han sammen med Julius Johansen DM i parløb for eliten.

T.v.: Oliver Wulff Frederiksen fejrede den helt store succes, da han vandt DM i parløb sammen med Julius Johansen, på Århus Cykelbane.
T.h.: DM i cross 2019 gav tre gange guld til ABC.
Ikke kun i ABC var vi stolte af vores Junior Team og deres bedrifter. Også Thorkil Madsen-Fonden havde øje for teamets bedrifter og belønnede dem med årets legat. Vennernes formand og ABC's formand Hasse Kjærsgaard Larsen (næsten skjult af checken) nyder det store øjeblik.

På falderebet blev der endnu et dansk mesterskab til ABC. Ved nytårsstævnet i Ballerup 28. december 2018 vandt Gustav Wang og Phillip Mathiesen danmarksmesterskabet i parløb for U17.

Oliver Wulff Frederiksens DM-sejr i elitens parløb, åbnede døren for at han i det københavnske 6-dagesløb for prof. eliten i 2019 fik den helt store chance som en del af det legendariske par nr. 7 sammen med Michael Mørkøv. Parret blev en flot nr. 2, kun slået af belgierne De Ketele-De Pauw.

ABC’s ryttere tog også godt for sig af medaljerne ved et vådt og mudret Cross-DM i Odense januar 2019. Det blev til ikke mindre end tre danmarksmesterskaber: Gustav Wang i U17, Joshua Gudnitz i U19 og Andreas Lund Andresen i U23.

I jubilæumsåret består Team ABC Junior af Emil Schandorff, Nikolaj Mengel, Sebastian Andreasson, Stian Rosenlund Richter, Adam Holm Jørgensen, Benjamin Hertz, Joshua Gudnitz og Kasper Søegaard. Alle har allerede nu, kort inde i sæsonen, markeret sig på flotteste vis.

Vores forventninger er høje og vi glæder os til at følge dem og alle de andre aktive på landevejene fremover.