I 1984 fik ABC tilgang udefra af Anders Petersen og Lars Otto Olsen, der begge kom fra KCK. Brian Hetland gjorde efter et års pause come back og vandt ABC’s indledningsløb og opnåede en 3. plads i Braunschweig i påsken, men meget mere bliver det ikke til.
Nye A-ryttere fik ABC også i Gert Hinke og Michael Varbæk.
Sportsligt var det et magert år, ABC tegnede sig ikke for en eneste sejr i A-klassen. Året efter tegnede Gert Hinke sig for en enkelt ABC-sejr.
Kim Refshammer, der havde stoppet karrieren et par år tidligere blev nu landstræner for de danske baneryttere, et job han klarede med bravur på sin egen lidt utraditionelle facon. Samtidig var han altid parat til at give en hånd med, når ABC havde brug for det.
Og så var det igen blevet jubilæumsår for ABC, der 14. april 1984 fyldte 90 år. Et smukt jubilæumsskrift blev udsendt og der blev holdt reception i klublokalet og fest i Restaurant Bellahøj. Brian Holm vandt klubbens jubilæumsløb og også ABC’s gadeløb.
18. august 1985 kom man ud for den ganske specielle situation, at man måtte aflyse det åbne løb på grund af – tåge! Det var simpelt hen så tåget og diset i Søsum-Ganløse området, at løbsledelsen henstillede til at man aflyste.
ABC har alle dage først og sidst været en landevejsklub, men ikke mindst efter at vinterbanen var genopstået i midten af 1970’erne var lysten til at forsøge sig på banen steget, også hos ABC’s ryttere. I vinteren 1981/82 var der blevet indført en ”Forum Cup” i 4.000 meter holdforfølgelsesløb for klubhold og efter nogle år valgte ABC at satse på den Cup, ikke mindst efter inspiration fra træner Kim Refshammer. I vinteren 1984/85 var ABC med fremme for første gang, men tabte i finalen til Amager, men i sæsonen 1987/88 lykkedes det for første gang for ABC at tage sejren hjem med holdet Michael Sandstød, Lars Otto Olsen, Jan E. Sørensen og Michael Gam. ABC gentog sejren de næste to år og efter en ”svipser” i sæsonen 1991/92 tog ABC prisen hjem de næste fem år Cup’en eksisterede, altså i alt 9 sejre ud af de 16 gange Cup’en blev kørt. Ganske pænt, Michael Sandstød præsterede at være med på det vindende hold alle ni gange!
Men det var ikke kun på de skrå brædder at ABC’erne gjorde sig bemærkede ved cykelløbene i Forum. Specielt ved 6-dagesløbene var medlemmerne aktive. Først med en souvenirbod ved hovedindgangen, men efterhånden overtog de også garderoberne, samt kaffe- og sandwichboden. Efterhånden var op mod et godt halvt hundrede ABC’ere i sving de seks dage og tjente dermed en god skilling til klubben. En af ABC’s stærke sider har altid været en meget aktiv medlemsskare, der har ydet en indsats, som næppe mange klubber på Sjælland har kunnet præstere tilsvarende.
I 1986 kørtes for første gang ”Tingbjerg Grand Prix” i samarbejde med den lokale beboerforening. Johnny Weltz vandt løbet foran svenskeren Richard Persson.
I 1987 kom Michael Gam fra Køge til ABC og blev hurtigt et aktiv for klubben. Han vandt 5. og sidste afdeling af Tuborg Cup’en og året efter vandt han den første ABC-sejr i Stjerneløbet siden Ritter’ens dage. Han vandt også ABC’s eget Everton-løb og med i alt tre sæsonsejre blev han nr. 2 på Sjællandsdistriktets statistik.
Det var dog juniorrytteren Bo Hamburger (søn af John), der var det ”hotte” navn i ABC i 1987. Udover at være ankermand på det hold, der vandt DM holdtitlen til ABC blev han også nr. 2 i såvel linjeløb som 30 km enkeltstart ved junior DM. Derudover vandt han ”Amerikaløbet”, der dengang var den helt store begivenhed på den hjemlige kalender for juniores. Det blev da også ham, der blev den første modtager af den nyindstiftede pokal til ”Årets ABC’er”, skænket af Henrik Elmgreen.
Bo hamburger var stadig junior i 1988 og der var store forventninger til ham, da junior VM dette år skulle køres på Fyn. Forventningerne blev dog kun til dels indfriet: I linjeløbet viste han godt nok flaget, men resultatet blev en beskeden placering som nr. 14. Endnu større var skuffelsen i holdløbet, hvor det med en 13. plads blev til langt mindre, end man have forventet.
Men succes var der også, Bo fik vist at han også havde anlæg for at køre på bane. På Ordrupbanen vandt han klassikeren ”DBC’s 10 km Mesterskab” foran hele baneeliten – og så kom han direkte fra et etapeløb i udlandet!
Michael Sandstød blev et navn man lagde mere og mere mærke til. I januar 1989 vandt han i Forum amatørernes 6-dagesløb sammen med Amager-rytteren Jan G. Nielsen. Til gengæld forsvandt Michael Gam ud af billedet, da han rejste til USA.
I Forum kørtes der også 6-dagesløb i december 1989, men det blev ikke nogen succes publikumsmæssigt. Det blev det derimod for Jens Veggerby, der havde fået den garvede vinterbanestjerne Danny Clark som makker. Den chance udnyttede han til fulde, parret vandt en populær sejr, og i de følgende år udviklede Jens sig til at blive vinterbanerytter i international klasse.
På generalforsamlingen afløstes John Hamburger på formandsposten af Peter Galle.
To markante sejre på landevejen blev det til ABC i 1990. Brian Petersen vandt det danske mesterskab på landevej, 24 år efter at Ole Ritter i 1966 vandt sin 3. og ABC’s indtil nu sidste DM-titel. Også i Stjerneløbet bliver der igen en sejr il ABC, denne gang ved Bo Hamburger.
ABC satte et stærkt præg på 6-dagesløbet i Forum i januar 1991. Jens Veggerby vandt igen sammen med Danny Clark og i amatørernes løb blev det til en ren ABC-sejr ved Michael Sandstød-Bo Hamburger. Og ABC var stadig suveræn i Forum Cup’en.
I 1991 var ABC godt repræsenteret i A-klassen, hvor såvel Bo Hamburger som Per Sindahl og Jannik Petersen vandt løb. Brian Petersen var taget til Italien for at forsøge sig som professionel. Ved DM i Viborg vandt Per Sindahl bronze.
I 1992 blev Michael Sandstød udpeget som Årets ABC’er. Blandt hans præstationer var deltagelse i de olympiske lege i Barcelona, hvor han var en del af det danske hold, der vandt bronze i 4.000 meter holdforfølgelsesløb, selv om han kun var med på holdet i den indledende tidskørsel.
I 1992 var Bo Hamburger blevet professionel og i de professionelles DM i Århus, der kørtes som ”open” løb, blev han nr. 2 efter Bjarne Riis. To andre ABC’ere vendte tilbage til amatørernes rækker, Lars Otto Olsen og Brian Petersen. Specielt Lars Otto fik et vellykket come back som amatør.
Sjællandsmesterskabet det år var samtidig ABC’s åbne løb. Man kom ud for en meget sjælden situation, idet ABC’s Kim Malling Kiær og Henrik Bandsholm kørte ”dødt løb”, så selv ikke målfotoet ikke kunne finde en vinder, så begge blev udråbt som vindere.
På generalforsamlingen i oktober var der dramatik. En kreds af medlemmer var ikke tilfredse med ledelsen, og det endte med et mistillidsvotum og efterfølgende ekstraordinær generalforsamling. Her blev man dog enige om at samle alle gode kræfter om at føre gamle ABC bedst frem til 100 års jubilæum’et i 1994. Erik Steen Jørgensen, der havde siddet i ABC’s bestyrelse uafbrudt siden 1971, i sig selv en bemærkelsesværdig præstation, bliver den samlende figur, der får samlet en stærk bestyrelse omkring sig.
I januar 1993 vandt ABC i Forum den femte sejr i træk i Forum Cup’en og holdet Michael Sandstød, Lars Otto Olsen, Kim Malling Kiær og Flemming Kirkegaard satte som noget ganske ekstraordinært for et klubhold dansk rekord for 4.000 meter hold med tiden 4 min. 27,68 sek. Det var landstræner – men i meget høj grad ABC’er – Kim Refshammer, der stod bag holdet.
I Forum samme år vandt Jens Veggerby endnu en sejr i 6-dagesløbet, denne gang sammen med Rolf Sørensen. En endnu større triumf fejrede han, da han ved verdensmesterskaberne på bane i Hamar i Norge vandt VM-titlen i disciplinen motorpace. Det var den anden VM-sejr til en ABC’er – den første lå helt tilbage i 1921, da Henry Brask Andersen blev verdensmester i sprint på Ordrupbanen.
Ved samme VM var Lars Otto Olsen med til at vinde bronze i 4.000 meter holdforfølgelsesløb.