STOKKELØBET

2023

"Stokkefar" 2023 Charlotte Nobel
"Stokkefar" 2023 Charlotte Nobel
De mange deltagere venter på starttilladelse
De mange deltagere venter på starttilladelse
Vanskelige opgaver skulle løses. Her kastes med ringe.
Vanskelige opgaver skulle løses. Her kastes med ringe.
Formand Robert Pulvertaft overrækker stokken til Charlotte Nobel
Formand Robert Pulvertaft overrækker stokken til Charlotte Nobel
Så var der pizza og kage
Så var der pizza og kage
Fantastisk at også B&U-afdelingen var rigt repræsenteret
Fantastisk at også B&U-afdelingen var rigt repræsenteret
Der var glædeligt at der var så stor deltagelse
Der var glædeligt at der var så stor deltagelse
Arrangører og dommere igang med votering.
Arrangører og dommere igang med votering.

STJERNELØBET 2023 - Charlotte Nobel blev årets "Stokkefar"

Den 21. oktober oprandt dagen, hvor årets største løb skulle køres. For et års tid siden var løbets navn Stokkeløbet, men efter vores moderklub har overtaget arrangementet hedder det nu Stjerneløbet. Æren som årets "Stokkefar" køres der således heller ikke længere om, men kåringen finder sted ved den efterfølgende festivitas. 

Stjerneløbet blev også afholdt for ti år siden, men er atter fundet frem fra gemmerne. Deltagerne havde trænet og forberedt sig grundigt. I dagene op til dette store løb havde vejret været så voldsomt, så den sidste afpudsende træning ikke havde været mulig. Hvilket naturligvis havde sat nerverne endnu mere på højkant

På dagen havde årets første efterårsstorm heldigvis lagt sig. Løbet skulle afholdes på Værløse flyveplads. Vi mødtes ved klublokalet med opsamling flere steder, og kørte fælles til flyvepladsen. Vejen derud var fyldt med stormens efterladenskaber, grene og blade. Cyklerne blev godt snasket til.

Ankommet til flyvepladsen forklarede  arrangørerne, Lars Nielsen og Lucas Rishøj, om ruten og opgaver undervejs. Opgaver, der skulle løses og ringe, der skulle kastes. Der blev virkeligt lagt op til et udfordrende løb.

Løbet blev afviklet på bedste vis under overvågning af strenge kommissærer - jo der var styr på det.

Som altid var der vind på flyvepladsen, modvind op ad startbanen. Det er åbenbart et naturfænomen derude. Det var et virkeligt hårdt løb. Det er forståeligt, at endnu har ingen Tour vinder vundet løbet, de tør simpelthen ikke stille op. Formanden Robert Pulvertaft kom først i mål i en fantastisk tid, han havde virkeligt forberedt sig godt.

Tilbage i klubben var der fælles pizza spisning og kaffe med hjemmebagt kage. Kagernes kvalitet overgik langt pizzaerne.

Robert fik overrakt stjerneløbstrofæet, af den seneste Stjerneløbsvinder Anders Bach, han havde kørt så godt, da han vandt det, så han havde haft det i 10 år. 

Efterfølgende er det blevet oplyst, at Robert blev frataget sejren, idet han ikke havde kørt ruten. Han havde ikke snydt, han havde kørt forkert. Så den rette vinder blev Jesper Rasmussen.

Der blev også fundet en Stokkefar, som viste sig at være en Stokkemor, Charlotte Nobel. En velfortjent vinder. Et stort HURRA.

Man kan sige, at arrangementet var en tre-i-ener. Stokkeløb, stjerneløb og efterfølgende klubhygge.

Stokkeløb og stjerneløb kender de fleste, men mange har sikkert glemt, at vi for år tilbage mødtes i klubben med madpakke om aftenen efter afslutningsløbet. Der blev så hygget og taget hul på vintersæsonen og sommersæsonens askese blev afløst af hedoniske udskejelser.

Det var et fint arrangement, der endte i solskin, og det var dejligt, at de forskellige afdelinger i klubben mødtes, jeg håber, at en evaluering vil styrke og inspirere til fortsættelse.

Desværre var der et meget begrænset antal deltagere fra ABC's Venner. Det er bare ærgerligt for dem, at de gik glip af dette rigtig gode arrangement. Det må der laves om på til næste år.

 Seide

Red: Fotos er "fisket" fra Facebook og taget af Christian Bøhlke og Lars Nielsen.