VELBESØGT OG HYGGELIG AFTEN
DA JENS VEGGERBY KOM FORBI ABC’S VENNER

45 mennesker havde den 21. februar 2019 fundet vej til ABC’s klublokale.

Anledningen var, at Jens Veggerby kom og fortalte om sit spændene liv, lige fra duerne hjemme i Ballerup, tiden som malerlærling hos far Bent, tiden som aktiv, tiden efter en lang karriere og nu tiden som travl selvstændig erhvervsdrivende.

Det var dejligt at se gensynsglæden med mange af de tilhørere, som har kendt Jens igennem rigtig mange år, og mange af dem blev også ved flere lejligheder en del af de beretninger som Jens fortalte igennem aftenen, og det gjorde det jo ikke mindre interessant.

Det hele startede i ABC, hvor faderen Bent spillede billard på det daværende Tirsdagshold og hvor begge hans forældre senere blev med af bestyrelsen. Jens tog med, og så de flotte billeder af de store kendte ABC-ryttere. ”Det må jeg også prøve” tænkte han – og han gjorde det. Begge forældre sad i mange år i ABC’s bestyrelse.
Jens fortalte om juniortiden, under landstræner John Struve, som i de flestes øjne var en hård træner, men resultaterne af hans rådgivning fornægter sig ikke, idet datidens juniorryttere for de flestes vedkommende er nået langt.

Jens ville gerne være professionel og han gik over i 1984, hvilket formentlig kostede ham en sikker OL-udtagelse. Den beslutning, måtte han erkende, var han lidt ærgerlig over i dag.

Jens var landevejsrytter, og klarede sig godt, men han huskes nok bedst som 6- dages rytter, på statistikken i cykle-jul 1998 over verdens 300 mest vindene ryttere, er han nr. 39. 13 førstepladser, 16 anden pladser, 12 tredje og 12 fjerde pladser. VM guldet i Norge 1993 skal heller ikke glemmes.

Et uheldigt styrt satte desværre en stopper af det hele.

Jens var åben og ærlig, fortalte om tingene som de var. De mange uheld og styrt, med ophold på hospitaler og mange lægebesøg. Gode og dårlige oplevelser, på hoteller og andre opholdssteder. Jens’ og Rolf Sørensens første bolig i Italien, som de begge syntes var OK – noget som Jens’ mor Grete, absolut ikke var enig i. Sprogproblemer i den første tid i Italien og derefter om udfordringerne ved at komme til det amerikanske hold Seven Eleven.

Jens berørte også sit bekendtskab med Stein Bagger, som han mødte efter han havde sluttet sin aktive karrierer og som blev et møde som han allerhelst havde været foruden.

Stor tak til Jens for gode og spændende beretninger fra sit interessante liv.

Vennerne bød herefter på lidt til gane og mave.

Erik Steen