Nytårsstævnet i Ballerup Super Arena blev en stor succes for ABC’s ryttere

Aftenens helt store sportslige udfordring var 100-km Parløb, men herudover blev der også budt på Kim Refshammers Mindeløb og uddelingen af Thorkild Madsen fondens legat.
Kim Refshammer startede i slutningen af 60’erne som en ganske lille drengerytter (og han var lille), og kørte sig i løbet af 70erne og 80erne op og blev en sikker mand på banelandsholdet. Han deltog bl.a. i 4-km holdløb ved OL i Montreal i 1976. Kim var, indtil sin alt for tidlige død, en meget populær landstræner for det danske banelandshold.
Efter hans død, i februar 2002, indstiftede DBC et mindeløb til hans ære. Det er blevet kørt lige siden, og således også i år, hvor løbet der er et 5-km Scratch for juniorer, havde 9 deltagere hvoraf de fem var fra ABC.
Philip Mathiesen vandt efter et meget spændende løb, foran Adam Holm Jørgensen og Emil Schandorff. Nikolaj Mengel blev nr. 6 og Carl Frederik Bevort blev 7’er.
Blomster og den flotte vandrepokal blev overrakt af Henrik Elmgreen (Rico), der udover at være en god ven til Kim også fulgte ham tæt igennem hele karrieren.

Thorkild Madsen fonden blev stiftet i 1985 på Hr Madsens 70 års dag. Fonden er den eneste i Danmark, der støtter cykelsportens ungdom.
I 2018 var det ABC’s Junior-Team, der modtog denne hæder, men også i år havde fonden fundet plads til en ABC’er øverst på podiet.
Hæderen blev i år delt imellem ABC’s Benjamin Hertz der i 2019 vandt VM i Junior Scratch og BMX-rytteren Malene Kejstrup.
Det var meget fortjent at Benjamin fik denne hæder, efter et år hvor han udover sit VM har haft mange andre store resultater. Han blev også ved årets Jubilæums/rytter-fest hyldet som årets ABC’er og modtog også en hædersgave fra ABC’s Venner.

Aftenens helt store sportslige program, var et 100-km Parløb, hvor flere af de bedste 6-dages par i Europa, samt verdensmesteren på landevej Mads Petersen og Michael Mørkøv deltog.
Her stillede fem ABC’er samt de to tidligere ABC’er, nu professionelle ryttere, Marc Hester og Oliver Wulf, til start.
Løbet blev meget hårdt og kørt i en ny rekord-tid, 1 time 50 minutter og 50 sekunder.
Det var en hård tørn for de unge ryttere, men trods det blev Carl Frederik Bevort og Adam Holm Jørgensen nr. 6 kun 2 omgange efter det vindene par. En stor præstation som flere gange blev fremhævet af løbsspeaker Dennis Ritter. Løbet blev vundet af det rutinerede par Niki Terpstra og Iljo Keisse. Marc og Oliver sluttede som 5’er, Carl Frederik og Oliver som 6’er. Også de øvrige ABC’ere gjorde en flot figur.

Tillykke til jer alle, det lover godt for 2020-sæsonen.
ESJ