Robert Pulvertaft ”Stokkefar” 2018

Stokkeløbet blev kørt den 6. oktober, en dejlig efterårsdag med masser af solskin.

30 ABC’er var mødt op i ABCs klublokaler, hvor vennernes festudvalg havde dækket op med kaffe, brød samt en morgenbitter.

Også i år var det Anne Busborg, der var løbsleder. Hun tjekkede startlistens 19 tilmeldte og konstaterede at alle var køreberettigede.

Kl. 10 begav ryttere, tilskuer og dommerkomiteen sig til Dynamovej, og da det var et helt år siden, vi havde kørt her sidst, mente Julle det var klogest vi tog en prøveomgang.

Tre etaper skulle der køres, udskilningsløb, pointløb og en sidste afdeling hvor der skulle køres 100 m på nøjagtig 5 minutter.

Udskilningsløbet: Der blev gået til den. De unge og de øvede kom hurtig fra start, imens de ældre og lidt tungere blev hurtigere færdige. Rygterne vil vide at Julle havde ”købt” Ove Jensen som pacer, men trods det lykkedes det ham ikke at nappe sejren.

Pointløbet 5 omgange:  Selvom overdommer Anne har været med i mange år, kendte hun ikke ansigtet på mange af deltagerne, og spurgte Vennernes formand om råd? De to enedes hurtigt om at det var meget nemmere at give pointene til bagtroppen, idet de ikke kørte så hurtigt. Derfor blev der hurtigt dannet en gruppe med 5 af ”elefanterne”, der så nappede alle pointene. Erik Steen kørte alle fem omgange, og tog sejren hjem.

Sidste afdeling: 100 m på 5 minutter! Det burde være oplagt, at nogle af Tirsdagsholdets ældre og måske ikke så hurtige ”ryttere” skulle have nappet denne afdeling, men at køre så langsomt, jah det kræver sin mand og en god del balancekunst. Vinder blev Fritz Mogensen, der viste sig at være eminent til at stå stille på cyklen.

Tilbage til klubben, havde festudvalget med Erik Busborg i spidsen, dækket et flot frokostbord. Der manglede ikke noget, lune retter, rigeligt af lækkert pålæg og til slut også ost, og hertil var der også lidt af det flydende.

Årets vinder og stokkefar skulle jo hædres. Men nogle af vore unge har i løbet af sæsonen gjort sig fortjent til en lille opmuntring. Lucas Rishøj, Mathias Matz, Morten Hulgaard, Eigil Nicolajsen, Lucas Gude og Sander Andersen modtog alle et pænt beløb fra vennerne, til en træningslejr i Spanien. God tur drenge.

Løbets resultat:

Tine Rishøj stillede op som eneste kvinde. Hun kørte ubeskriveligt stærkt så hun måtte have 3. pladsen, og skal ikke med på HEJ holdet (en del af Tirsdagsholdet der kører i moderat tempo).

  1. pladsen. Tro det eller ej, men en suveræn 2. plads blev det til Mogens Juhl (Julle). Onde tunger vil vide at det var fordi han fik ”betjentens” hjælp til at gennemføre strabadserne.
  2. pladsen/ hurtigst tid. Nogen er klogere end andre, så Hr.Mand blev en overbevisende vinder. Hvordan det lykkedes, jah, det ved kun den ubestikkelige dommer og måske Hr.Mand selv.

Stort tillykke alle tre.

Stokkefar skulle jo også findes. Det skal jo være en person som gennem en del år har betydet meget for ABC. Dette års stokkefar har hjulpet til på alle fronter. Da vi for et par år siden flyttede klublokale, i bestyrelsen, han har hjulpet licensryttere og motionister når tiden tillod det, han kører med på Tirsdagsholdet, og når jeg og Vennerne har brug for hans hjælp, er han der. Og så er han en god kammerat.

Årets stokkefar er Robert Pulvertaft. Ingen har som Robert fortjent det og fra Vennerne og alle de tilstedeværende lød et stort og rungende ABC-hurra.

Tak til alle som deltog.

Erik Steen Jørgensen.