STOKKELØB

I 1921 fandt et ABC-medlem en knortet rosenkæp i skovene omkring Roskilde. Stokken blev præmien i et “cykelløb” for medlemmer af bestyrelsen (i dag kan alle ABC’ere deltage). Dengang som nu gælder det ikke om at køre hurtigst, men vinderen skal være en, der har gjort et stort arbejde i ABC’s interesse. Løbet er kørt stort set hvert år siden, og der bliver tryllet med resultatet, således at årets STOKKEFAR bliver en sådan person.
Man mødes til morgenkaffe i klublokalet, hvorefter det krævende cykleløb køres. Efter de store strabadser står et veldækket frokostbord klart og der råhygges.
Der er flotte præmier, og den nye Stokkefar får overrakt den ærefulde stok.

SÅDAN GIK STOKKELØBET 2019

Rune Hansen løb med titlen i 2019

Stokkeløbet 2019 blev atter engang en rigtig god ABC-dag, hvor vi ovenikøbet var så heldige at vi også være tilsmilet af godt efterårs vejr.

27 morgen (formiddags) friske ABCere var mødt op kl. 9 til et dejligt morgenbord med et lækkert tilbehør.

Kl. ca. 10 havde overdommer Anne Busborg startlisten klar, og 19 tilmeldte ryttere samt officials begav sig ud til ruten, der endnu engang var henlagt til Dynamovej. 3 etaper, i alt 20 km skulle dagens aktører igennem. Den lange distance blev (for at alle kunne deltage) splittet op i et Udskilningsløb, et Pointløb og sidst men ikke mindst Longest Lab.

Læs mere

HELE HISTORIEN OM STOKKELØBET

Stokkeløbet blev stiftet i 1921, og har sin egen historie.

I 1921 befandt en af ABC’s daværende bestyrelsesmedlemmer, E. Rosenstand, sig på Boserup sanatorium. På en af sine mange vandringer i skoven ved sanatoriet, fandt Rosenstand en tjørnegren som en slyngplante havde givet en spiralsnoning, så grenen blev til en naturstok.

Læs mere

ÅRETS “STOKKEFAR” – IGENNEM TIDERNE

 1. O.Nilsson
 2. Hans Hansen
 3. C.Pedersen
 4. Lauritz Hansen
 5. Carl Larsen
 6. Alfred Løfgren
 7. P.Hansen
 8. Peter Lorentzen
 9. Conelius Andersen
 10. Godtfred Olsen
 11. Marius Hansen
 12. Wilfred Andersen
 13. Peder Pedersen
 14. Thomsen
 15. Agersteen
 16. Kai Eriksen
 17. Børge Jejlskov
 18.  Aage Olsen
 19. Aage Larsen
 20. Gustav Thomsen
Se dem allesammen