STOKKELØB

I 1921 fandt et ABC-medlem en knortet rosenkæp i skovene omkring Roskilde. Stokken blev præmien i et “cykelløb” for medlemmer af bestyrelsen (i dag kan alle ABC’ere deltage). Dengang som nu gælder det ikke om at køre hurtigst, men vinderen skal være en, der har gjort et stort arbejde i ABC’s interesse. Løbet er kørt stort set hvert år siden, og der bliver tryllet med resultatet, således at årets STOKKEFAR bliver en sådan person.
Man mødes til morgenkaffe i klublokalet, hvorefter det krævende cykleløb køres. Efter de store strabadser står et veldækket frokostbord klart og der råhygges.
Der er flotte præmier, og den nye Stokkefar får overrakt den ærefulde stok.

SÅDAN GIK STOKKELØBET 2021

Birte B. Jørgensen blev årets “Stokkefar”

For præcis 100 år siden blev det første Stokkeløb arrangeret, derfor var vi i år vidne til et 100-års jubillæum. Desværre har der i løbet af de 100 år været seks år hvor Stokkeløbet ikke er blevet afholdt, så derfor kan vi se frem til at vi i 2027 kan fejre endnu et jubilæum da det så vil være gang nr. 100 det vil blive afviklet.

Lidt historik
Hovedpræmien, eller vandrepokalen, der køres om er en stok hvorpå en plaquette med årets ”Stokkefars” navn indgraveres.
Stokken stammer fra 1921, hvor bestyrelsesmedlem i ABC, Ejner Rosenstand, under en tur i skoven fandt en tjørnegren hvor en slyngplante havde givet grenen en spiralsnoning. Han fik den tanke, at grenen måtte kunne bruges til et eller andet i ABC – og på den måde opstod Stokkeløbet. Ejner Rosenstand blev selv ”Stokkefar” i 1936.

Læs mere

HELE HISTORIEN OM STOKKELØBET

Stokkeløbet blev stiftet i 1921, og har sin egen historie.

I 1921 befandt en af ABC’s daværende bestyrelsesmedlemmer, E. Rosenstand, sig på Boserup sanatorium. På en af sine mange vandringer i skoven ved sanatoriet, fandt Rosenstand en tjørnegren som en slyngplante havde givet en spiralsnoning, så grenen blev til en naturstok.

Læs mere

ÅRETS “STOKKEFAR” – IGENNEM TIDERNE

 1. O.Nilsson
 2. Hans Hansen
 3. C.Pedersen
 4. Lauritz Hansen
 5. Carl Larsen
 6. Alfred Løfgren
 7. P.Hansen
 8. Peter Lorentzen
 9. Conelius Andersen
 10. Godtfred Olsen
 11. Marius Hansen
 12. Wilfred Andersen
 13. Peder Pedersen
 14. Thomsen
 15. Agersteen
 16. Kai Eriksen
 17. Børge Jejlskov
 18.  Aage Olsen
 19. Aage Larsen
 20. Gustav Thomsen
Se dem allesammen