Stokkeløbet 19. oktober 2019.

Stokkeløbet 2019 blev atter engang en rigtig god ABC-dag, hvor vi ovenikøbet var så heldige at vi også være tilsmilet af godt efterårs vejr.

27 morgen(formiddags)-friske ABCere var mødt op kl. 9 til et dejligt morgenbord med lækkert tilbehør af både vådt og tørt.

Kl. ca. 10 havde overdommer Anne Busborg startlisten klar, og 19 tilmeldte ryttere samt officials begav sig ud til ruten, der endnu engang var henlagt til Dynamovej. 3 etaper, i alt 20 km skulle dagens aktører igennem. Den lange distance blev (for at alle kunne deltage) splittet op i et Udskilningsløb, et Pointløb og sidst men ikke mindst Longest Lab.

Løbsreferat – Udskilningsløbet: Der blev gået til stålet fra starten og det var tydeligt, at der var stor forskel i alder-, vægt-, og træningstilstand.

De moderne tider var også kommet til Herlev, da der er kommet lyskurv på Dynamovej. Hvad gør vi så hr. betjent? Ove var hård i mælet, ”vi kører ikke over for rødt i ABC tøj.”  Julle mente dog at han ikke måtte kører over for grønt, da han jo altid kører over for rødt.

HEJ-holdet (Herman, Erik og Julle) blev sat som de første, men det røde lys stoppede førerfeltet og for en kort stund var HEJ-holdet med i feltet igen.

Hurtigst i den sidste spurt var den tidligere Stokkefar Lars Nielsen, som altså dermed også hentede sig en etape sejr.

Pointløbet:  Blev en hård dyst mellem de bedste. Robert Pulvertaft viste dog de helt unge hvordan et sådan løb skal køres, og vandt foran Sander Andersen og Lucas  Rishøj. Denne afdeling blev kørt med med høj fart og der var godt nok sved på panden hos mange af deltagerne.

Longest Lab: Denne i Stokkeløbs sammenhæng forholdsvis nye disciplin, der går ud på at komme sidst over målstregen, viste sig næsten at være det sværeste, men Sander Andersen viste her sin store styrke og balancekunst og vandt en overbevisende sejr.

Stort tillykke de 3 etapevindere.

Herefter gik turen tilbage til klublokalet, hvor Erik Busborg atter engang havde begået en meget flot frokostbuffet, til de meget sultne deltagere. Tak til Busborg og hjælpere for det store arbejde.

Under frokosten var det tid til præmieoverrækkelsen, hvor overdommer Anne Busborg uddelte blomster og vin til de tre etapevindere og hvor vi alle gav dem et rungende ABC-hurra med på vejen.

Herefter var det blevet tid til dagens absolutte højdepunkt, nemlig kåringen af årets Stokkefar.

Formanden stod for kåringen med følgende begrundelse:

Stokkeløbet blev kørt første gang i 1921, og er kørt næsten hvert år siden.

Ideen med dette arrangement var og er, at hædre en person der har udført et stort arbejde for ABC.

Dette års Stokkefar lever fuldstændig op til de krav der stilles i reglementet, og hvorfor han ikke allerede for flere år siden har modtaget hæderen ­- jah det er faktisk en gåde.

Årets Stokkefar har igennem rigtig mange år har brugt megen tid på ABC.

I 1980erne og 90erne var han formand for B&U-udvalget, han trænede med børnene tirsdag og torsdag, fulgte rytterne hver søndag og var samtidig bestyrelsesmedlem i ABC. Han var også ankermand for souvenirboden i Forum, sad i jubilæumsbestyrelsen i 1994 da ABC fyldte 100 år, og han stadig i fuld vigør med bl.a. bestyrelsespost i denne generation af ABC’s venner fra 2012. Han agerer gerne cykelmekaniker i ”Hansens Cykel kælder”, på landevejen, eller som det er sket, i festtøj da en af festens gæster lige skulle have fixet et problem med cyklen.

Han er der altid når der skal laves noget for ABC og medvirkede senest bl.a., med til at udsmykke væggene med plancher og ligeledes med istandsættelsen af præmieskabet i klublokalet.

Bestyrelsen er derfor glad for at kunne udnævne Rune Hansen til årets Stokkefar 2019. – Hjertelig tillykke Rune.

 

Eftermiddagen fortsatte herefter med kaffe chokolade og lidt våde vare, hvorefter deltagerne langsomt begyndte at sive hjemad.

Bestyrelsen håber, at alle de deltagende havde haft en god dag, og ser allerede nu frem imod næste års ”jubilæums” udgave af Stokkeløbet, hvor det er 100 år siden den første Stokkefar blev fundet.

Mange tak til alle deltagerne og ikke mindst til de der endnu engang havde arrangeret et flot arrangement.

ESJ