SOMMERUDFLUGT

Tirsdagsholdet forsøger hvert år, i maj eller juni måned, at arrangere  en sommerudflugt der bringer cyklisterne ud på uvante ruter.

Det foregår som regel ved at en “frivillig” melder sig til at lægge hus til, ligesom også rute og forplejling efter cykelturen foregår efter den “frivilliges” direktion. Hjælp til køkkentjansen har indtil nu ikke været et problem.

Turene har indtil nu bragt os til Frederikssund, Hvidovre, Glostrup, Udsholt Strand og Bjerge Strand. Efter et par års pause p.g.a. Covid-19, bliver turen nu genoptaget. I 2020 Bliver det beboerne i det smukke Hornsherred der skal passe på, da vejene vil blive fyldt med “gale” cyklister. Udgangspunkt for turen vil være Jægerspris.

Arrangementer er åbent for alle medlemmer af Vennerne og det koster ca. kr. 200,-.

SOMMERUDFLUGT 2019

SOMMERTUR TIL BJERGE STRAND – 15. maj

Tirsdagsholdets første Sommertur i 2019 var henlagt til Bjerge Strand, hvor Jørn og Jane Skovbo var så venlige (og letsindige) at lægge faciliteter til.

Mødetid var kl. 9.00 hvilket for de flestes vedkommende betød, at Sjælland skulle krydses og at der skulle startes tidligt hjemmefra, men hvad gør det når en dag iblandt gode venner er i vente.

Et veldækket morgenbord stod klar ved ankomst og præcis kl. 10 drog 12 cyklister med fyldte maver, ud i det smukke Vestsjællandske landskab. Der var egentlig planlagt to forskellige ruter, en for raketholdet og en anden for alle os andre, men da raketholdet ikke var så rigt repræsenteret blev det ved den korte tur.

Læs hele artiklen om turen HER. Slideshow kan ses lige herunder.

SOMMERUDFLUGT 2017

Vilde cyklister (ikke vikinger) hærgede Frederikssund og omegn

Fredag den 19. maj afholdt Tirsdagsholdet sin årlige sommertur i år med udgangspunkt fra Vikingebyen Frederikssund.

18 morgenfriske vikinger og skjoldmøer, heraf 14 cyklende samledes, før de drog ud på togt, hos Ove ”Betjent” Jensen i Frederikssund, for at indtage det helt store morgenbord samt lidt morgenmjød.

Julle havde valgt at lægge sin fødselsdag på selv samme dag, men da han (let presset) ikke ville undvære Tirsdagsholdets udskejelser, blev han under morgenmåltidet overøst med lykønskninger samt selvfølgelig det obligatoriske ABC-hurra under Runes kyndige ledelse.

Fik jeg nævnt, at det var en skøn solrig forårsmorgen og en af de første dage hvor temperaturen var så høj, at de blege stikkelsbærben kunne luftes uden at blive blå

af kulde. Da klokken blev 10 og ”betjenten” blæste til afgang, ja så begyndte det at regne og togtet blev udsat et kvarters tid, inden vi herefter kunne begive os ud på de planlagte 35 km i pragtfuld solskin.

Der er kun en bakke, havde ”Betjenten” lovet, men han kunne godt have fortalt at den strakte sig over alle 35 km.

Ruten vi kørte, gik over den nye Frederikssund by Vinge, Skenkelsø, Jørlunde, Slangerup, Uvelse,

Lystrup, til benbrækkeren før Strø. Her gik det helt galt, fordi vores turleder kom bagud, da han måtte hjælpe fødselaren op ad bjerget. Så da vi nåede toppen af bakken ville Rune til højre med Sigerslevvester, imens den rigtige rute var lige ud. På spørgsmålet om vi ikke skulle vende om, sagde den lokal kendte Erik Steen, at det var lige meget idet vi ville havne samme sted og på den måde blev vi splittet op i to grupper. Nogle kørte frem til det der i dag hedder Græse Strandvej, men i fordums tider frem til midt i 70erne var landevejen imellem Frederikssund og Frederiksværk. Men som Julle senere på dagen sagde, så kørte de der kørte rigtigt over om Hørup.

Efter morgenens regnskylle vendte alle småsten selvfølgelig den spidse ende opad, så allerede efter 7 kilometers kørsel punkterede fødselaren, og kort efter punkterede Rune på baghjulet. Han fik hurtigt skiftet slange (til en af dem med kun 2-3 lapper) og op på rammen igen, hvorefter han i selvsamme sekund punkterede igen, dog på forhjulet denne gang – sådan kan det gå!!

Hjemme hos ”Betjenten” igen, fik vi vasket opsprøjtet (ikke sveden) fra vejene væk imens andre nød en enkelt pilsner eller to. Grillen var allerede blevet gjort klar da cyklisterne var på tur og den herligste flæskesteg og de uundværlige pølser blev nu indtaget i store mængder.

Til kaffen havde Tove, i anledning af Julle’s fødselsdag bagt pandekager. Hun kan bare det der, og for dælen hvor de smagte godt. Tak Tove det må du godt gøre igen en anden gang.

Eftermiddagen gik med hyggesnak i Oves have, dejlig sol og godt humør.

Tak til Ove for husly og et godt arrangement. Allerede nu vil rygterne vide, at næste års bliver hos Jørn, vi glæder os allerede.

Erik Steen