LANDAL SØHØJLANDET – GJERN SILKEBORG, 3-8 JUNI 2018

Efter et års pause blev der atter i 2018 arrangeret en sommerrejse for Tirsdagsholdets entusiastiske deltagere.

Vi blev 18 personer der den 3. juni drog mod Gjern ved Silkeborg, hvor vi fik fem uforglemmelige dage.

Vi havde alle afleveret vores cykler lørdag, således at traileren var pakket og klar til afgang søndag, hvor Erik Steen, Rune samt tre damer fragtede den afsted fra morgenstunden.

Vel fremme i Søhøjlandet sørgede de for indkøb, fik nøgler udleveret og påbegyndte udpakningen.

De øvrige deltagere havde alle været hjælpere ved Stjerneløbet og slap derfor først fra Roskilde kl. ca. 15 og var fremme i Gjern kl. 19. Her ventede vores forudbestilte velkomstmiddag, og selv om de sidst ankone var noget klatøjede, efter køreturen og den lange tjans ved Stjerneløbet, var humøret højt og indstillingen hos alle var, at vi skulle have nogle hyggelige dage sammen.

En enkelt fejring nåede vi også, idet vores kinesiske observatør, Wai, havde fødselsdag og selvfølgelig blev fejret med både gave og et højlydt ABC-hurra.

Mandag efter morgenmaden blev cyklerne klargjort og præcis kl. 10 var alle mand klar til, at drage ud i hvad der var ukendt territorium for de fleste.

Alle ruterne var planlagt hjemmefra og heldigvis havde vi også lokal deltagelse, idet “Ove Betjent” havde trådt sine ungdoms cykelsko i området.

Dagen bød på hhv. 71 og 40 km, hvor vi kom omkring Tange Sø og der benyttede chancen for at bese et af Gudenåens sluseanlæg. Den “onde Betjent” sørgede selvfølgelig for at der kom rigeligt med bakker – ja vi var nogle der følte et som bjerge – til genglæd var det den “gode Betjent” der tog føring  det meste af vejen.

De fem deltagende damer havde benyttet sig af cyklisternes fravær til at shoppeog hygge sig i Silkeborg, ligesom de havde udset sig nogle kulturelle aktiviteter som de mente vi burge opleve. Desværre rakte tiden og energien ikke til det, hvorfor Silkeborg- og omegns kulturliv, må vente til næste gang vi kommer forbi.

GRILL-KONGER

Det viste sig, at der er en fantastisk slagter i Gjern. Der kunne vi om morgenen, forudbestille hvad vi ville spise om aftenen og så afhente det i løbet af eftermiddagen. Derfor blev det hurtigt besluttet, at vi alle dage (på nær den sidste) ville spise “hjemme” i de dejlige store huse som vi boede i.

Arbejdsfordelingen blev en nem opgave, idet Heinola og Jørn viste sig at være mestre ved en grill, og med en flaske god rødvin fordelt imellem sig stod de for aftensmad i rigelige mængder under hele vores ophold.

AV FOR SØREN OG I AVISEN

De øvrige dage blev der kørt andre ruter, men stort set de samme distancer, så for sådan en som mig, der plejer at køre to små ture om ugen, var de ca 300 km på fire dage mere end rigeligt.

På onsdags-turen, hvor vi skulle rundt om de store søer, blev vi desværre ramt af et uheld (styrt). Vi var kørt hjemmefra og på vej mod Silkeborg, og det gik pænt ned ad bakke. En bondemand havde kørt jord fra marken, og mente åbenbart ikke, at det jord han tabte på cykelstien, skulle fjernes – og vi havde ikke set det.

Vi var fire der fik kantet os igennem det, men Rune, der forsøgte at undgå jorden, sank i og kunne ikke undgå at styrte.

Det så ret alvorligt ud, og med hjælp fra andre trafikanter blev der hurtigt rekvireret en ambulance.

Efter en tur på Sygehus vendte Rune, stærkt forslået og nu med krykker, tilbage til os andre hen under aften. Behøver jeg at fortælle at det ikke blev til mere cykling til ham på resten af turen, og iøvrigt heller ikke de efterfølgende par uger.

På torsdagens tur slog vi, for anden gang, forbi Kjellerup. For de som måske ikke ved det, er Kjellerup “Ove Betjent’s” fødeby og det var ad omveje lykkedes den lokale presse at opsnuse, at deres “kendte” bysbarn var i omegnen og de ville derfor gerne lave en artikel. En hel side i avisen blev det til, alt imens vi andre spiste is og så på byens (få) seværdigheder.

Svømmetur med gode venner i det meget varme vand, i Søhøjlandets svømmehal, blev det også til. – Det var sikkert ikke noget kønt syn for de øvrige gæster – men for Søren hvor var det hyggeligt.

Det samme var vores afskedsmiddag på den smukt beliggende Svostrup Kro, og med den som punktum, var det næste formiddag blevet tid til at drage hjemover efter 5 dejlige dage i cykel-venners lag.

Tak til alle der hjalp med veldækkede borde, sponsoreret vin, gode frokoster og selvfølgelig også til Grill-kongerne.

Jeg håber at nye steder i Danmark venter på vores næste besøg.

“viben”