Tirsdagsholdets første Sommertur i 2019 var henlagt til Bjerge Strand, hvor Jørn og Jane Skovbo var så venlige (og letsindige) at lægge faciliteter til.

Mødetid var kl. 9.00 hvilket for de flestes vedkommende betød, at Sjælland skulle krydses og at der skulle startes tidligt hjemmefra, men hvad gør det når en dag iblandt gode venner er i vente.

Et veldækket morgenbord stod klar ved ankomst og præcis kl. 10 drog 12 cyklister med fyldte maver, ud i det smukke Vestsjællandske landskab. Der var egentlig planlagt to forskellige ruter, en for raketholdet og en anden for alle os andre, men da raketholdet ikke var så rigt repræsenteret blev det ved den korte tur.

Jeg må erkende, at jeg ikke har færdedes meget i området ved og omkring Bjerge Strand, og jeg blev derfor glædeligt overrasket over den smukke natur og over den meget varierede rute som Jørn havde lagt for os. Vi blev ført igennem små hyggelige landsbyer, og af rimeligt pæne bakker og tog os undervejs også tid til at nyde udsigten over til bl.a. Storebæltsbroen.

Hr.Mand var turen igennem vores “bilende” vejviser og opsamlingsvogn og efter ca. 30 km måtte Julle, der allerede fra starten var lidt halvsløj, trods mange hjælpende skub ind i bilen. Men den gode Julle kom sig hurtigt og der gik ikke længe, før han fra bilen kunne råbe upassende tilråb til de 11 resterende cyklister.

En enkelt punktering ramte os ca. 6-7 km før vi nåede “hjem”. Det var, en ellers meget velkørende, Erik Steen der fandt den spidse sten. Rune var hurtig med en hjælpende hånd og der blev hurtigt skiftet. Pausen betød imidlertid, at Erik fik “kolde” ben og måtte kæmpe sig igennem de sidste kilometer.

Imens de 12 cyklende havde nydt cykelturen og samlet appetit, havde damerne stegt flere flæskestege, gået tur ved stranden, nydt en pilsner og et glas vin men også nået at dække bord. Så efter at cyklisterne havde taget et hurtigt bad og Jørn havde tændt op i grillen var der gjort klar til at indtage frokosten der var en lækker burger-buffet hvor der var alt tænkeligt tilbehør til både flæskestegs-sandwich og bøf-sandwich. Derudover var der selvfølgelig også nogle lækre grill-pølser.

Seide og Busborg brød som de første op kl. ca. 15 og et par timer senere takkede vi andre af.

Mange tak til Jørgen og Jane for en pragtfuld i det Vestsjællandske.