Alting går hurtigt i denne verden, også udviklingen i cykelsporten.

Derfor var det også morsomt, at man her i foråret i et opslag på Facebook kunne læse et citat fra en gammel ABC-træningsvejledning.

Fluks var der en af de gamle drenge fra Tirsdagsholdet, der sagde, at den havde han derhjemme. Den gamle dreng var Mogens Juhl “Julle”. Han fik den udleveret da han blev medlem og stod for at skulle sin første licence. Året var 1961.

Træningsvejledningen er skrevet af ABC’s daværende træner Axel Goltermann, formentlig i 1957.

Det er sjov læsning, idet der mange steder i teksten henvises til udstyr, beklædning og andet der for længst er gået af mode. Alligevel er der, når man læser om træningsmetoder, stadig ting der er gangbare i dag.

Læs f.eks. om hvordan man sikre sig den korrekte fodstilling på pedalerne. Dengang var der ikke noget med klik-pedaler, ja ikke en gang metalklamper, som nogen af os gamle husker. Nej, så vidt jeg forstår af beskrivelsen så træner man et par gange med sine nye cykle-sko. Når pedalen så har afgives mærker hvor den bageste del af pedalen rammer skoen, så tager man to stykker læder og monterer på hver sin side af mærket. Dermed falder foden og skoen nu på plads i den korrekte position. Værs’go til en dag hvor clikpedalen ikke virker. Læs mange flere nostalgiske råd i Træningsvejledningen.

Vi har valgt at scanne hele hæftet. I har mulighed for at læse det ved at aktiveret linket her. Træningsvejledning1.