Ligesom i samfundet omkring os er aktiviteterne i ABCs Venner også sat på stand by.

En masse mænd og kvinder knokler hver dag rumpen ud af bukserne for at bekæmpe sygdommen, holde den offentlige trafik i gang, skaffe os fødevare og meget andet. Vi andre kan bare se til og gøre det bedste vi har lært med at holde os inde, holde afstand, vaske hænder og i øvrigt følge myndighedernes anvisninger. Gør vi det i tilstrækkeligt omfang, så skal det nok gi’ pote i den sidste ende og hverdagen vil kunne blive normal igen.

Lad os imens glæde os over, at foråret og varmen så småt er kommet i gang og at bøgen i løbet af nogle få dage vil springe ud, et sted i Danmark.

Den 19. februar afholdt vi den årlige generalforsamling i ABC’s Venner. Aftenen blev afviklet i god ro og orden som det er sædvanen. Hvis du ikke var til stede og gerne vil læse både formandens beretning og Julles indsigtsfulde referat, så kan du gøre det HER.

Den 25. februar (Taxa-Hans ville have fyldt 100 år den dag) havde ABC’s Venner inviteret til en aften med Brian Holm. Det blev en forrygende aften hvor hele 65 publikummer var mødt op, for igennem hele to timer at høre Brian fortælle og underholde med anekdoter i tiden fra han var murerlærling på Amager og til i dag, som sportsdirektør.
Aftenen sluttede som sædvanligt med lidt til ganen og en god gang ”dødsmandssnak”.

Den 10. marts fyldte Henrik Elmgreen (Rico) 75 år (læs evt. fødselsdagsportrættet på vores hjemmeside). Rico havde lagt op til fødselsdagsreception den 16. marts, men måtte aflyse. Måske er en ny reception er under opsejling når krisen er overstået.

Og så var det at Corona-krisen ramte os med et ordentligt drøn. Fremtidige arrangementer blev lagt hen på hylden under ”afvikles måske”. Nogle blev aflyst imens andre stadig holdes i live, men med stor frygt for at måtte aflyses.

Tirsdagsholdet, der hele vinteren trofast har mødtes til fælles cykeltur eller blot til kaffen, har totalt indstillet sine aktiviteter. De fleste af ”gutterne” kører nu hver for sig eller i meget små grupper, for vi vil jo ikke undvære ”kicket” nu hvor sommercyklen skal ud af stalden.

Alle os der er glade for cykelsport, skulle netop i disse uger have siddet foran TV-skærmen og set alle de årligt tilbagevendende forårsklassikere. Det bliver der som bekendt ikke noget af, og i flere medier diskuteres det om der overhovedet vil være nogen sponsorer tilbage til at finansiere sporten når vi kommer ud på den anden side.

Det er jo et helt relevant spørgsmål, men helt så sort bør man nok ikke se på det. Sporten skal nok overleve, men også her, ligesom mange andre steder, kan det godt være at der skal nytænkes og eksperimenteres – men overleve det skal sporten nok.

For mange af os er/var Påskefrokosten lige på trapperne. Det kan godt være at vi i år må ændre rammerne for hvordan den skal afholdes. Og ved i hvad, selv om det er hyggeligt at følge traditionerne, så kan det også blive ganske rart at prøve nye anderledes metoder af.

Vi holder humøret højt og glæder os til at komme ud på den anden side.

Rigtig god Påske

ABC’s Venner.