En lille hilsen fra Seide på rejse i Hong Kong:

Så er det tilfælde indtrådt, at man igen er blevet trukket væk fra sine daglige trygge rammer og nu befinder sig på den andenside af jorden.

Vennernes udsendte havde en forventning om at det ville blive en oplevelsesrejse herud med raketangreb, vulkanudbrud, slagsmål i gaderne, politivold, tåregas og molotovcocktails, men ingen af forventningerne blev indfriet, man oplever da heller aldrig noget.

Rejsen startede med at Ove kørte os ud til lufthavnen. Da vi kom til lufthavnen kørte Ove ind et sted hvor der stod “kys og fly”, men da blev jeg så nødt til at sætte foden ned, og jeg sagde til Ove at jeg nøjes med at flyve.

Indcheckningen havde jeg foretaget hjemmefra. Så vi skulle blot indlevere bagagen. Her blev vi betjent af nogle meget venlige og service indlede medarbejdere fra Qatar Airlines.

Alt gik fint, der var ikke mange mennesker i lufthavnen, det var også om aftenen, men da vi kom til sikkerhedskontrollen må jeg sige at servicen svigtede. Vi lagde vores håndbage og lommeindhold op på rullbåndet til gennemlysning. Jeg gik igennem denne “dør” der Bubber hvis jeg har kunstigt knæ eller hofter, det har jeg ikke så den bibbede ikke. Så står der en dame på den anden side, og jeg gjorde klar til at blive gramse på, men hvad sker der? Hun vil ikke gramse på mig. Hvilken skuffelse. Det må da kunne sidestille med sexchikane. Tænk jeg kommer der med min spæde veltrænede drengekrop, og så vil hun slet ikke gramse på mig.

Dybt skuffet fortsatte vi ind i transit hallen for endnu engang at konstatere de ublu høje priser. Vi havde dagen før købt en gave til Wais svoger. Den tilsvarende kostede 400 kr mere i den “toldfrie” transithal. Ja jeg skrev firehundrede. Så min anbefaling må absolut blive køb tingene hjemmefra og undgå at blive grebet af stemningen og bliver taget i r….

Derefter begav vi os til gaten, det er der hvor flyet står. Vi gik, og vi gik, og vi gik. Efterhånden som vi gik begyndte jeg at tro vi skulle gå hele vejen. Mane har jo hørt om at det ikke er så velset at flyve. Jeg har også været plaget af samvittigheds at siden vi bestilte billetterne, men hvis ikke man flyver hvordan kommer man så til Hong Kong.

Vi fløj med Qatar. Det kan jeg godt anbefale. Jeg har prøvet det før, og det har stadig et højt niveau, men flymaden er som altid, som i alle flyselskaber en kulinarisk oplevelse. Imidlertid bliver det aldrig et luculisk måltid og indtog på michelin skalaen er helt klart udenfor opnåelige. Gad vide om de cateringsfirmaer, der laver “maden” nogensinde selv spiser den.

Selv om niveauet hos Qatar er højt, må det konstateres, at personalet har gået på den samme skole som kollegaerne i andre selskaber, det er stort set umuligt at fårstå hvad de sige i højttaleren. Jeg er efterhånden overbevist om at de lære at tale uforståelig.

Når, men når man har rejst mange gange, ved man hvad kaptajnen siger, det er altid det, bortset fra navnet, og kabinepersonalet siger også altid det samme. Nu hedder det ikke stewadese mere, nu heder det flightattendent. Joh, fint skal det være, så kan man sikkert forhøje billetprisen.

Os fattigrøve, der flyver på økonomiklasse, bliver straffet med tortur, fordi vi ikke ofre 15000 kr mere på en businessclass billet. Vi  liver anbragt i nogle sæder, som kommer fra den samme producent, der laver bilsæder til biler. Til biler kan de godt laver behagelige sæder, så det må simpelthen være for at plage os fattigrøve, at vi skal tilbringe 14 timer i disse sæder.

Vi mellemlander i Doha, det er hovedstaden i Qatar, en lille halv på Saudi-Arabien. Siden sidst jeg var på de kanter har de bygget en ny stor og flot lufthavn.

Det er bare lidt. Mærkeligt de har bygget den på stranden. Når man kikker ud, så er der sand rundt om.

I denne lufthavn skulle vi ikke gå. Her blev vi kørt med tog til gaten og herefter kørt med bus ud til flyet.

Flyet fra Doha til Hong Kong var heldigvis ikke fyldt op, så vi kunne flyde ud over flere sæder og ligge ned.

Alt gik fint til HK og vi ankom til hotellet i godt behold og uden spændende oplevelser.

Seide

Der er absolut ingen tyrkfejl i ovennævnte. Skulle læseren mene noget andet, er det fordi mine fingre ikke adlyder instrukserne. Det kan selvfølgelig også være at mine fingre er for tykke.