RUTER – DAG FOR DAG

Der er planlagt ruter til tirsdag, onsdag og torsdag. De skulle gerne vise jer Bornholm fra sin bedste side, og jeg har forsøgt at lægge ruterne så vi kommer rundt på så meget af øen som muligt. Om I vælger kort eller lang rute er helt op til jer selv, og hvis man har valgt f.eks. den lange den ene dag så kan man sagtens vælge anderledes den næste.

Ruterne vil næsten altid være til diskussion. Hvorfor kører vi ikke den eller den vej i stedet for, eller hvorfor kommer vi ikke over den eller den bakke? Jeg kan sagtens følge argumentationen, og I er da heller ikke bundet til at følge de foreslåede ruter – det er jeres valg. Men jeg vil kraftigt anbefale at vi alle følges ad og at alle der følges ud også følges hjem.

For at kunne se, printe og/eller downloade alle ruterne (se under de daglige ture) skal i være tilmeldt STRAVA (det er gratis).  Jeg har forsøgt at give et bud på hvordan I downloader ruten til jeres cykelcomputer (Polar, Garmin mm), den finder i nederst på siden (virker til min Polar)).

Dag 1 – Lang

Vi starter vores rejse med at cykle en tur rundt på den nordlige del af øen. Vi følges med “det korte hold” de første ca. 14 km. Turen bringer os igennem bl.a.: Rø, Allinge, Hammershus, Vang, Rutsker og Klemensker. Ialt ca. 65 km. Du kan se, printe og downloade kort HER.

Dag 1 – Kort

Vi følges med “det lange hold” på de første ca. 10 km. Vi bliver på den nordlige del af øen, og det bringer os bl.a. igennem bl.a.: Rø, Rutsker og Klemensker. Ialt ca. 43 km.
Du kan se, printe og downloade kort HER.

Dag 2 – Lang

Idag kører vi lidt sydøst på. Vi kører de første ca. 8-10 km med “det korte hold”. Vi kommer igennem Almindingen og Paradisbakkerne og næsten til Nexø før vi vender snuderne hjemover. Hovedpunkterne er: Østerlars, Almindingen, Paradisbakkerne, Ibsker, Svaneke, Østerlars og Rø. Ialt ca. 67 km. Du kan se, printe og downloade kort HER.

Dag 2 – Kort

Vi følges med “det lange hold” de første ca. 10 km. Vi kommer bl.a. Ølene, et naturområde kendt for mange sjældne fugle, og vi får også et strejf af Paradisbakkerne før det igen går hjem over. Dagens hovedpunkter: Østerlars, Østermarie, Ølene, Paradisbakkerne, Ibsker og Louisenlund. Ialt ca. 43 km. Du kan se, printe og downloade kort HER.

Dag 3 – Lang

Vi skal i dag tværs over øen til “Hovedstaden”.  Det betyder at det også bliver turens længste cykeltur. Vi følges med “det korte hold” til Østerlars. Turen bringer os igennem bl.a.: Østerlars, Årsballe, Bolsterbjerg, Almindingen, Vestermarie, Lufthavnen, Rønne, Hasle og Rø. Ialt ca. 75 km. Du kan se, printe og downloade kort HER.

Dag 3 – Kort

Turens sidste cykeltur der byder på både skov og lidt bakker. Vi følges med “det lange hold” ca. 8 km. Dagens hovedpunkter: Østerlars, Bolsterbjerg, Årsballe, Røbro, Rø, Hollændergårde, Bådsted og hjem ad Strandvejen . Ialt ca. 40,5 km. Du kan se, printe og downloade kort HER.

SÅDAN KAN DU DOWNLOADE KORT

Nu kan det godt gå hen og blive lidt “langhåret” hvis du aldrig før har prøvet at Downloade kort til din Cykelcomputer. – Men jeg gør et forsøg (som virker på min Polar).

  1. Sørg for at Cykelcomputeren er tilsluttet en PC. Sørg også for at være logget ind på STRAVA.
  2. Når du har (skal) trykke på teksten HER (skrevet med blåt ud for de enkelte ruter) åbner et nyt vindue hvor du skal logge ind hos STRAVA (hvis du ikke allerede er logget ind), hvor kortet er lavet. Lige under overskriften er der nogle felter – Klik på “EXPORT GPX” – hvis du vil downloade.
  3. Åbn din Cykelcomputer på PCen (hvor den jo allerede er tilsluttet jfr. pkt. 1)
  4. Find “DOWNLOAD/IMPORTER”-feltet. På min Polar kommer den frem efter jeg har klikket på en stjerne, men det kan sagtens være anderledes på andre mærker.
  5. Klik på “DOWNLOAD/IMPORTER RUTE”. Kortet er nu blevet kopieret over på din PC og har kortnavnet samt .GPX
  6. Et nyt vindue åbner. Klik på “GENNEMSE”. (Du skal her vide hvor “Downloads” plejer at blive gemt på din PC. På min er det i “Overførsler”. Find filen med efternavnet .GPX og klik “ÅBN/DOWNLOAD”.
  7. Et nyt vindue er nu åbnet – klik “IMPORTER/DOWNLOAD”.
  8. “OPDATER/SYNKRONISER” din Cykelcomputer – og vupti, så er kortet der. Gør dette for hvert kort du vil have på din Cykelcomputer