To af vores medlemmer, Henrik Elmgreen og Per Vibe, har været involveret i en bogudgivelse i anledning af Schrøder Cyklers 100 års jubilæum.

Henrik er forfatter af bogen og “Viben” har stået for den grafiske udformning og tilrettelægning.

Schrøder Cykler er det sidste af de “rigtige Cykel-templer” der er tilbage i Københavns-området, og det er der kommet  en rigtig flot og interessant bog ud af. Bogen henvender sig ikke kun til “Schrøderister”, men til alle cykel-interesserede. 336 sider. Indbundet.

En anmelder skriver:
Henrik Elmgreen har skrevet en fortælling, der med afsæt i det sportslige, beskriver en cykelforretnings historie gennem 100 år. Det er en meget detaljeret historie, og vi får alle aspekter med.

Det hele starter i 1920 på Nørrebro, og vi får fortalt cykelsportens historie i Danmark fra ’20erne og frem, med et utal af illustrationer, som jeg aldrig tidligere har set.

Vi får historien om Schrøder Cyklers engagement i dansk cykelsport allerede fra de tidlige år, og en detaljeret beskrivelse af de ryttere , der i tidens løb har kørt på Schrøder-cyklen.

Særlig interessant for mig, der selv er født og opvokset i Glostrup, er historien om Wilhelm Christiansen, der arbejdede som pladesmed i Glostrup, og var med til at stifte GCK. Illustrationer fra en logbog viser notater om de rammer, som Wilhelm Christiansen byggede til lokale ryttere fra Glostrup og omegn i starten af ’60erne.

Bogen kommer hele vejen rundt om Schrøder Cyklen, vi får historien om stellene, hvordan de blev bygget, om de farver man lakerede dem i og det udstyr, der er blevet kørt med i tidens løb.

Elmgreens viden om dansk cykelsport i perioden er kolossal, og den historie bliver naturligvis fortalt med udgangspunkt i de mange ryttere, der på et tidspunkt i deres karriere kørte Schrøder.

Også motionscyklingen kommer vi rundt om, og dermed Schrøder-Cyklers engagement i motionsløbet Sjælsø Rundt med de velkendte Schrøder-Depoter rundt på ruten.

Henrik Elmgreen lader også mange andre “Schrøder-folk” komme til orde, og jeg kan især fremhæve Flemming Kirkegaard’s herlige beretning om drengeårene i ABC.

Denne bog er i sandhed en hyldest til en legendarisk cykel og dens konstruktør, og er i både udstyr, format og indhold en 100-årig værdig.

Med venlig hilsen
Lars Houmann,  ex-boghandler og Schrøder-cyklist siden 1976.

Bogen kan bl.a. bestilles, købes og afhentes om tirsdagen  ved Tirsdagsholdets samling. Bedst imellem 12.00 og 13.00.
Kan også bestilles ved mail til Erik Steen Jørgensen.