Har klubben ikke været helt så succesfuld hos senioreliten som i tidligere tider, så har ABC i de seneste år markeret sig stærkt på junior- og talentsiden. ABC’s Juniorteam har været en stor succes.

Efter over 40 år i lokalerne i Voldparken 8, flyttede ABC  den 7. oktober 2017, ind i nye lokaler i Kobbelvænget i Brønshøj-Husum.

Team ABC Junior har leveret mange gode resultater, både individuelt og som team. De seneste år er det blevet til topplaceringer i holdtidskørsel og i 2018 blev det også til en 2. og 3. plads ved DM i enkeltstart for juniorer ved hhv. Benjamin Hertz og Mads Rasmussen.

Lucas Gude og Marckus Njor vandt i februar 2018 6-Dages Cup’en i Ballerup (det der tidligere hed amatør 6-dagesløbet). Undervejs vandt de tre af løbets etaper. Det flotte resultat blev fulgt op med en 3. plads i 2019, hvor en anden ABC’er Frederik Egehus tog sig af 1. pladsen sammen med hans makker Marcus Sander Hansen”.

T.v.: Venners formand holder tale ved indvielsen af det nye klublokale og i baggrunden kan man skimte nogle af de plancher, beskrivende ABC’s historie, som et par interesserede medlemmer af klubben har produceret. T.h.: Lucas Gude og Marckus Njor (i midten) vandt i februar 2018 6-Dages Cup’en i Ballerup (det der tidligere hed amatør 6-dagesløbet).

 

ABC’s trefoldige U17 danmarksmester Adam Jørgensen blev i december 2018 nomineret til at modtage Årets Idrætspris i Brønshøj-Husum. Adam blev nr. 2 ud af fem nominerede. Med 2. pladsen fulgte både hæder og et flot beløb.

Et nyt navn kom til ABC i 2018: Oliver Wulff Frederiksen. I 2017 havde han vundet fire danske juniormesterskaber i disciplinerne sprint, kilometer på tid, omnium og holdforfølgelsesløb og var med til at vinde sølv i holdforfølgelsesløb for juniores ved VM Montichiari i Italien og yderligere nr. 4 i EM på landevej for juniores. Succes’en fortsatte hos ABC i 2018, hvor han med Matias Malmberg vandt bronze i parløb ved VM for juniores i Aigle.

Men det skulle blive endnu bedre. På Århusbanen vandt han sammen med Julius Johansen DM i parløb for eliten.

T.v.: Oliver Wulff Frederiksen, fejrede på Århus Cykelbane den helt store triumf ved at vinde DM i parløb for eliten sammen med Julius Johansen foran et så stærkt par som Marc Hester – Niklas Larsen. T.h.: DM i Cross 2019, 3 gange guld til ABC.

 

På falderebet blev der endnu et dansk mesterskab til ABC. Ved nytårsstævnet i Ballerup 28. december 2018 vandt Gustav Wang og Phillip Mathiesen danmarksmesterskabet i parløb for U17.

Oliver Wulff Frederiksens DM-sejr i elitens parløb, åbnede døren for at han i det københavnske 6-dagesløb for prof. eliten i 2019 fik den helt store chance som en del af det legendariske par nr. 7 sammen med Michael Mørkøv. Parret blev en flot nr. 2, kun slået af belgierne De Ketele – De Pauw.

ABC’s ryttere tog også godt for sig af medaljerne ved et vådt og mudret Cross-DM i Odense januar 2019. Det blev til ikke mindre end tre danmarksmesterskaber: Gustav Wang i U17, Joshua Gudnitz i U19 og Andreas Lund Andresen i U23.

Ikke kun i ABC var vi stolte af vores Junior Team og deres bedrifter. Også Thorkild Madsen-Fonden havde øje for teamets indsats og belønnede det med årets legat, der blev overrakt i Ballerup Super Arena. Vennernes formand og ABC’s formand Hasse Kjærsgaard Larsen (næsten gemt af checken) nyder det store øjeblik.

 

I jubilæumsåret består Team ABC Junior af  Emil Schandorff, Nikolaj Mengel, Sebastian Andreasson, Stian Rosenlund Richter, Adam Holm Jørgensen, Benjamin Hertz, Joshua Gudnitz og Kasper Søegaard. Alle har allerede nu, kort inde i sæsonen, markeret sig på flotteste vis.

Vores forventninger er høje og vi glæder os til at følge dem og alle de andre aktive på landevejene fremover.